Recepti

Bolero kolač z okusom kave in mandljev

Bolero kolač od kave i badema

Pripravite okusen Bolero kolač z okusom kave in mandljev

Sestavine:

  • 50 g rožičeve moke
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička Bolero praška z okusom mandlja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 čokoladni puding
  • Mandljevo mleko
  • 3 čajne žličke instant kave
  • Sladilo po želji
  • Mandlji za posip

Postopek:

  1. V posodi zmešajte rožičevo moko, pecilni prašek, Bolero prašek (raztopljen v 150 ml vode ali mandljevega mleka) in jajce.
  2. Zmes vlijte v ognjevarno posodo in pecite približno 20 minut pri 180 °C.

Preliv:

  1. V skodelici zmešajte puding v prahu z malo mandljevega mleka in sladilom.
  2. Preostanek mandljevega mleka segrejte in, ko zavre, dodajte instant kavo ter premešajte.
  3. Dodajte pudingovo mešanico in kuhajte, dokler se ne zgosti.
  4. Prelijte preliv čez pečen biskvit in posujte z mandlji.

Prijetno sladkanje!

Dodaj odgovor